Program szkolenia:
- Organizacja punktu gastronomicznego, technologia i organizacja pracy kelnera-barmana, terminologia i funkcjonowanie sprzętu barowego, zastawa i bielizna stołowa - rodzaje
i zastosowanie do menu. - Ogólne zasady i metody obsługi kelnersko-barmańskiej, technika i zasady komponowania oraz sporządzania napojów mieszanych (miksologia), technologia i towaroznawstwo napojów alkoholowych, podstawowe triki barmańskie.
- Zasady obsługi kelnerskiej, karty menu, techniki podawania potraw i napojów zimnych oraz gorących, odpowiedzialne serwowanie alkoholu.
- Organizacja przyjęć okolicznościowych, podstawowe zasady BHP na sali konsumenckiej, obsługa kasy fiskalnej i terminali płatniczych.
Termin rekrutacji na szkolenie: od dn. 12.07.2022 r., do dn. 29.07.2022 r.
Szczegółowe informacje o szkoleniu oraz formularze zgłoszeń dostępne są na stronie internetowej: https://lancut.praca.gov.pl, oraz w Powiatowym Urzędzie Pracy w Łańcucie,
pokój 16, nr telefonu: 17 225 91 39.